بهترین روش از بین بردن موهای زائد
بسیاری از افراد بنا به ترجیحات شخصی تصمیم میگریند که موهای بدن خود را از بین ببرند. برخلاف ادعای بسیاری از بازاریابها، هیچ روش درمانی برای رفع همیشگی موهای زائد وجود ندارد؛ با این حال روشهای مختلفی وجود دارد تا بتوان برای هفتهها و یا حتی ماهها و زمان طولانی از شر موهای زائد خلاص شد. در این مقاله متداولترین و بهترین روشهای از بین بردن موهای زائد همراه با مزایا، عوارض و اثر بخشی آنها را مورد بررسی قرار خواهیم داد.
سرعت رشد موها
موهای بدن به طور متوسط در طول یک ماه به رشد کامل قبلی خود میرسند که این سرعت در مردان حتی بیشتر نیز هست. عوامل خاصی میتواند بر میزان سرعت رشد مو تأثیر بگذارند، از جمله این موارد تغذیه، داروها و ژنتیک فرد است.
رشد مو یک فرایند پیچیده است که از عمق فولیکولهای مو شروع میشود. مو برای رشد نیاز به تغذیه از طریق خون دارد. غدد چربی نیز در سالم نگه داشتن ریشه و ساقه مو مؤثر هستند.
گزینههای از بین بردن موهای زائد
سریعترین روش از بین بردن موهای زائد تراشیدن آنها است ولی سرعت بازگشت موها در این صورت بسیار سریع خواهد بود و احتمالاً طی دو هفته دوباره رشد میکنند.
اگر به دنبال راهحلهای بلند مدت برای از بین بردن موهای خود هستید شاید وقت آن رسیده است که روشهای دیگری برای حذف موی خود در نظر داشته باشید. ما این روشها را به ترتیب بیشترین زمانی که اثرگذار خواهند بود رتبه بندی کردهایم.
الکترولیز روشی دائمی برای از بین بردن موهای زائد
الکترولیز شامل استفاده از فرکانسهای رادیویی کوتاه است که از طریق سوزنهای ظریف، مستقیماً در بین فولیکولهای مو توزیع میشود. هدف از این کار این است که فولیکولهای مو از بین برود تا از رشد موها جلوگیری شود. این روش باید حتماً توسط یک متخصص پوست انجام گیرد.
برخلاف سایر روشهای از بین بردن موهای زائد، الکترولیز کردن فولیکولهای مو توسط سازمان غذا و دارو یک راه حل معتبر برای از بین بردن دائمی موهای زائد تلقی میشود. در این روش برای گرفتن بیشترین نتیجه باید چندین جلسه درمانی صورت بگیرید. الکترولیز میتواند در هر نقطه از بدن انجام شود و برخلاف لیزر برای اکثر پوستها و موها مؤثر واقع میشود. شایعترین عوارض جانبی آن شامل درد و قرمزی ناشی از تحریک پوست است. عوارض جانبی نادر نیز شامل زخم و عفونت از طریق سوزن است.
لیزر موهای زائد
لیزر موهای زائد یکی دیگر از گزینههای از بین بردن موها به مدت طولانی است. در این روش نیز همانند الکترولیز کردن، فولیکولهای مو مورد هدف قرار میگیرند. این روش با آسیب رساندن به فولیکولهای مو با حرارت بالای لیزر باعث جلوگیری از رشد موهای جدید میشود.
لیزر موهای زائد در هر نقطه از بدن میتواند انجام بگیرد. این روش در افرادی که تضاد بین مو و رنگ پوستشان بیشتر است، بهتر اثر میگذارد و بهترین نتیجه را افرادی که رنگ پوست روشن و موهای تیره دارند، خواهند داشت.
همانند الکترولیز این روش نیز نیازمند چند جلسه درمانی است که بسته به سرعت رشد مو و حجم آن، تعداد جلسات میتواند متفاوت باشد. در این روش رشد موها کند شده و اگر پیوسته انجام شود، حتی ممکن است رشد دوباره مو سالها طول بکشد. اگر هم موها دوباره رشد کنند، بسیار ریزتر، سبکتر و نازکتر خواهند بود. با این حال این روش، روشی دائمی برای از بین بردن موهای زائد نیست.
شایعترین عوارض این روش از بین بردن موهای زائد نیز شامل تحریک و قرمزی پوست است. این روش میتواند باعث تغییر موقت رنگدانهها به ویژه در پوستهای تیره شود. عوارض شدیدتر شامل تاول و زخم است که بسیار نادر هستند.
کرمهای تجویز شده برای از بین بردن موهای زائد
اگر دوست ندارید درد بکشید و یا هزینههای الکترولیز و لیزر موهای زائد برایتان مناسب نیست میتوانید برای خرید کرم موبر با دکتر پوست خود مشورت کنید.
یک نوع از این کرمها افلورنیتین است که به طور معمول دو بار در روز و به مدت یک ماه استفاده میشود. این کرم مادهای با مهار تولید آنزیمهای تحریک کننده رشد مو در خود دارد و رشد موها را به طور چشمگیری کندتر خواهد کرد. طبق مطالعهای انجام شده نتایج استفاده از این کرم تا هشت ماه باقی میماند و پس از آن باید از نو دوره شروع شود.
این کرم برای موهای صورت تأثیرگذار است و برای مصارف بانوان کاربرد دارد. عوارض استفاده از این کرمها میتواند شامل سوزش، حساسیت پوستی و جوشهای پوستی ناشی از اختلال فولیکول باشد.
اپیلاسیون
این روش شامل خارج کردن موها از ریشه است. این گزینه از تمام گزینههای از بین بردن موهای زائد که مورد بررسی قرار داده شد ارزانتر است، اما ممکن است نیاز باشد تا به مدت خیلی طولانیتر درمان را تکرار کنید.
بسته به سرعت رشد موها، نتایج میتواند از دو تا هشت هفته به جا بماند. این روش روشی دائمی برای از بین بردن مو نیست و حتی رشد آن را نیز کمتر نمیکند. فقط در صورت تکرار زیاد میتواند باعث ضعیف شدن ریشه مو شود.
با اینکه از این روش در تمام نقاط بدن استفاده میشود اما وکس و اپیلاسیون نباید در اطراف دستگاه تناسلی، نوک سینهها، گوشها یا مژهها استفاده شود. همچنین هنگام وکس کردن باید دقت داشت که موم روی رگهای واریسی،خال یا زگیل و پوستهایی که دچار پارگی یا آفتاب سوختی شدهاند، قرار داده نشود.
دپیلاسیون
دپیلاسیون با کمک مواد شیمیایی داخل کرم یا ژل انجام میشود. این روش ماده تضعیفکننده پروتئین در خود دارد که باعث از بین رفتن کراتین مو میشود. دپیلاسیون و اپیلاسیون فولیکولهای مو را هدف قرار نمیدهند، برای همین نتایج بسته به سرعت رشد موها میتواند متفاوت باشد. کرمهای استفاده در نواحی مختلف فرمولاسیون مخصوص خود را دارند پس اگر قصد از بین بردن موهای زائد بخش خاصی را دارید، بهتر است از کرم مخصوص همان بخش استفاده کنید. برخی از کرمها مخصوص صورت و یا ناحیه بیکینی هستند.
این گونه کرمها را قبل از استفاده، بر روی بخش کوچکی از بدن تست کنید. عوارض جانبی مربوط به این روش شامل سوختگی شیمیایی و تاولهای پوستی است.